Дослідження основних форм агресії та стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях спортсменів-танцюристів

Автор(и)

  • Надія Височіна
  • Олена Спесивих

Ключові слова:

стратегії поведінки, агресивні та ворожі реакції, конфлікт, спортивний танець

Анотація

Для здійснення результативної діяльності людині необхідний певний рівень агресії, яка виражається в різних формах агресивних і ворожих реакцій. Конкурентна поведінка накладає відбиток на особистість спортсме­на та, зокрема, на його вибір стратегії поведінки в конфликті, який робить вплив на реальну поведінку в проблемній ситуації. Виявлені й проаналізовані форми агресивних і ворожих реакцій спортсменів-танцю­ристів, а також домінуючі стратегії поведінки в конфліктних ситуаціях.

Посилання

1. Алексеева А. А. Психогеометрия для менеджеров / А. А. Алексеева, Л. А. Громова. – Л.: Знание, 1991.– 106 с.
2. Бэрон Р. Агрессия / Р. Бэрон, Д. Ричардсон ; [пер. с англ. С. Меленевская, Д. Викторова, С. Шпак]. – СПб. : Питер, 1999. – 352 с.
3. Словарь практического психолога / [сост. С. Ю. Головин]. – Минск : Харвест, 1998. – 800 c.
4. Спортивная психология в трудах отечественных специалистов / [сост. и общая ред. И. П. Волкова]. – СПб. : Питер, 2002. – 384 с.

Завантаження

Опубліковано

2020-01-22

Номер

Розділ

Олімпійський і професійний спорт

Як цитувати

Дослідження основних форм агресії та стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях спортсменів-танцюристів. (2020). Молодіжний науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, 10, 88-91. http://sportvisnyk.vnu.edu.ua/index.php/sportvisnyk/article/view/628